Den tidigare anställda på Angered Care Janina Breitner Campopiano var motpart i konkursförhandlingen.

Angered Care vårdcentral försätts i konkurs

Uppdaterad
Publicerad
På onsdagen sattes vårdcentralen Angered Care i konkurs. Den, sedan tidigare häktade, ägaren fick möta sina anställda i tingsrätten.

Det var en av de anställda på Angered Care som var motpart när vårdcentralen begärdes i konkurs i Göteborgs tingsrätt under onsdagen. 

”Blandade känslor”

– Det är blandade känslor i det här. Det är klart att jag tycker det skall bli rätt, men jag tycker också att det är så synd när en person driver något så framgångsrikt att han skall skita ner sig så här, säger den tidigare läkarsekreteraren på Angered Care och motparten i konkursförhandlingen Janina Breitner Campopiano.

Vare sig hon eller hennes kollegor har fått ut någon lön sedan januari i år. Det handlar om flera månaders löner som de anställda blivit utan.

Fördes in med vakter

Vårdcentralsägaren till Angered Care blev i helgen häktad för grov ekonomisk brottslighet efter att ha gripits utomlands. Han fördes därför in i salen för konkursförhandlingen i blå häkteskläder och med vakter omkring sig.

– Han säger själv att han flydde utomlands då han varit deprimerad en längre tid men att han alltid haft för avsikt att betala ut lönerna, säger mannens försvarare Magnus Hendenberg.

”Känns skönt”

Försvaret uppgav att det finns pengar som ska skjutas in i företaget för att löner ska kunna betalas ut. De ville därför undvika en konkurs, något som alltså tingsrätten inte gick med på.

– Det känns skönt. Som någon typ av avslut, säger Janina Breitner Campopiano.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Angered Care

Mer i ämnet