Foto: Trafikverket

Fyra parter överklagar Västlänken-bygget

Publicerad

Nu har fyra parter överklagat Mark- och miljööverdomstolens beslut att Västlänken får byggas. Alla fyra överklagandena har hittills gått vidare till Högsta domstolen.
– Tiden går ut vid midnatt, säger Lotta Danielsson, registratorassistent vid Svea hovrätt.

För snart två veckor sedan togs det första spadtaget för tågtunneln Västlänken vid Korsvägen i Göteborg. Men trots den officiella byggstarten så är det inte helt avgjort ännu.

SVT Nyheter Väst har tidigare rapporterat om att två parter överklagat Mark- och miljööverdomstolens beslut att Västlänken får byggas. Nu har ytterligare två överklaganden kommit in, den här gången från Byggnadsbolaget Curt Lundahl och Nätverket Trädplan i Göteborg. Nätverket Trädplans tidigare överklagan avvisades, men i dag fick Mark- och miljööverdomstolen in en ny överklagan från dem.

Ska ta ställning

– Jag kan se att alla fyra överklaganden gått vidare till Högsta domstolen, säger Monica Karlsson, domstolshandläggare på Mark- och miljööverdomstolen.

De två parter som överklagat tidigare är styrelsen för Sjukvårdspartiet i Västra Götaland och styrelsen för föreningen Göteborgs kultur- och miljöarv, GKMA.

Efter den 11 juni kommer Högsta domstolen att ta ställning till om de kommer att bevilja någon av de överklagande parterna prövningstillstånd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västlänken

Mer i ämnet