Fortfarande irritation kring rektorslöner i Angered Foto: SVT

Ännu en vändning i Angered – alla rektorer får inte löneökning

Publicerad

Först skulle ingen få – sedan alla. Efter flera turer kring extrapengar till rektorerna i Angered står det nu klart att sex rektorer trots allt lämnas utanför löneökningen. Det skapar ett starkt missnöje.

Turerna är många för rektorerna i stadsdelen Angered i Göteborg. Först blev sju rektorer erbjudna en löneökning på 10.000 kronor i månaden från staten.

Det för att de ansågs yrkesskickliga och att de arbetade i ett utsatt område. Men stadsdelen tackade nej till erbjudandet.

– Vi vill ge bidraget till alla rektorer, för vi tycker att alla rektorer gör ett fantastiskt arbete, sade områdeschef Håkan Kronholm till SVT då.

Tackade nej

Men efter att SVT Nyheter Väst granskat historien tog den en ny vändning. Ett pressmeddelande gick ut om att stadsdelen nu inte bara tagit emot bidragen ändå, utan även gett alla rektorer i utsatta områden en löneökning på 10.000 kronor i månaden.

Beslutet hyllades, men nu visar det sig att en grupp rektorer trots allt står utan löneökningen.

Ett mail gick ut

I ett mail som gick ut under fredagen framgick det att alla skolors rektorer inte fått höjningen. 6 rektorer av 19 hade blivit utan.

– De som jag känner var inte glada, det kan jag säga, säger Soledad Ramirez som arbetar som specialpedagog på en av skolorna där rektorn blivit utan.

Hon och många kollegor är väldigt arga över hanteringen från stadsdelens sida. Vi har också pratat med en rektor som säger att hen nu känner sig så kränkt och ouppskattad att personen haft svårt att sova.

”Det är tråkigt”

– Det är tråkigt, och vi kommer få fortsätta jobba med den här frågan, säger sektorschef på Utbildning i Angered Lotta Wikström.

Skapar inte ni själva en orättvisa nu?

– Vi har haft anledning att titta vidare på bidraget och det här bidraget var för de skolor med särskilt svåra förutsättningar. Vi har valt att utöka antalet skolor med de som finns i samma områden, säger Lotta Wikström.

Men du svarar ju inte på frågan, skapar inte ni orättvisa nu?

– Som sagt vi vet att det finns rektorer som är besvikna, det gör vi.

LÄS MER: Utsatta skolor får pengar – Angered tackar nej

LÄS MER: Eter SVT:s avslöjande: Rektorerna får höjd lön

LÄS MER: Fackförbund starkt kritiskt till rättvisetänk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.