Foto: Zaineb Nasir

Apstöld svår att utreda

Uppdaterad
Publicerad

Stölden av en apa på Universeum har visat sig svår att utreda. En man i dunjacka har betett sig märkligt inne på upplevelsecentrets regnskogsavdelning.

– Men därifrån till en fällande dom är långt, säger Clas Ohlsson vid Citypolisen i Göteborg.

Det var i onsdags som en exotisk apa av arten goeldis försvann från regnskogsavdelningen på Universeum. Apan återfanns senare på en hamburgerrestaurang i Västra Frölunda.

En polisutredning gällande stöld inleddes, men nu kommer beskedet att utredningen redan lagts ner, vilket GT var först att rapportera.

– Det saknas helt enkelt spaningsuppslag. Men avskrivning betyder inte att vi kör det i en kvarn och slänger det. Det krävs bara två knapptryck för att utredningen ska återupptas, poängterar Clas Ohlsson vid citypolisen i Göteborg.

Enligt honom finns vittnesuppgifter om att en man betett sig märkligt inne på Universeum.

– Det märkliga består då i att han haft dunjacka i 28 graders värme, säger Clas Ohlsson.

Polisen har också registreringsnumret på en bil som lämnade hamburgerrestaurangen där apan hittades. Ingen har dock sett något brott begås. Det finns heller inga övervakningskameror på Universeum, vilket försvårar polisarbetet ytterligare.

– Men det kan ju vara så att det kommer in nya tips i det här ärendet. Det är inte säkert att det kommer förbli avskrivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.