En ung kvinna knivskars så svårt att hon avled på ett boende i Mölndal. Foto: SVT

Åtal för mord på HVB-hem

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årig kvinna som knivskars till döds på sitt arbete på HVB-hemmet i Mölndal utsattes för upprepade knivhugg mot kroppen. Nu åtalas en av de ungdomarna som bodde på hemmet för mord.

Det var i januari som det plötsligt larmades från ett HVB-hem i Mölndal. En 22-årig kvinna, som hade arbetat på boendet sedan i fjol, dog efter att ha fått flera knivhugg och snabbt misstänktes en av de boende.

– Det är fruktansvärt det som har hänt. Vi har inte haft några problem tidigare. Det gick inte att förutse att det skulle hända någonting, sa Amal Hassan som jobbar på hemmet, till SVT Nyheter Väst.

Flera attacker

Nu åtalas en av de boende för mord på den unga kvinnan. Enligt åklagaren ska han ha huggit kvinnan med kniv så mycket att hon senare avled av förblödning. Samma man åtalas också för försök till mord på ytterligare en.

Under förundersökningens gång har det varit debatt kring åldern på den misstänkte. Han själv uppger att han är 15 år men Migrationsverket säger att deras tester visar att han är äldre och att han bör ses som vuxen.

– Det får betydelse i brottsmålet om han är vuxen, bland annat för påföljden, säger Linda Wiking, kammaråklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.