Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Balders kommunikationschef Sandra Nilsson. Foto: Balder

Balder: ”Ambitionen var att ingen skulle flytta”

Publicerad

Tiina Svensson och hennes man fick flytta till en etta för att ha råd med hyran.
Hyresvärden Balder tycker det är beklagligt.

Hyresvärden Balder köpte upp lägenheterna på Långströmsgatan för några år sedan. Sedan hösten 2017 renoverar de samtliga lägenheter och bygger nya i området.

Hör Balders kommunikationschef Sandra Nilsson besvara kritiken kring hyreshöjningarna i klippet ovan.

SVT rapporterade · Hur tycker du att din hyresvärd hanterar renoveringar?

Vilket härligt engagemang här i kommentarsfältet. Tyvärr har vi inte möjlighet att publicera kommentarer som pekar ut ett specifika fastighetsbolag utan att låta dem bemöta kommentarerna. Skicka gärna tips om specifika hyresvärdar till reportern Shohreh Zare: shohreh.zare@svt.se
08.07
Fortlöpande underhåll inom fastigheten sköts dåligt eller nästan inte alls. Med den vetskapen är det inte konstigt att behov av underhåll "läggs på hög" vilket senare resulterar i mer omfattande renoveringar som blir dyra för hyresgästen.
08.09
Var skall vanligt folk bo? Kollar man på vad nyproduktion samt renovering på hyresrätter kostar idag så tappar man tilltron till politikerna som måste ha gjort upphandlingarna? Ett väldigt orättvist system som inte gynnar bostadsbristen i våra städer. Staten borde vara skyldig att gå in och subventionera hyresrätter när de kan subventionera allt annat för höginkomsttagare (läs Rut) Att ha en bostad är en rättighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer