I klippet ovan berättar Fredrik Dolff varför han anmält Göteborgsvarvet till Allmänna reklamationsnämnden. Foto: SVT

Fredrik tar strid mot Göteborgsvarvet: ”Arroganta”

Uppdaterad
Publicerad

I anmälningar till både Konsumentverket och Allmänna Reklamationsnämnden står Göteborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund inte högt i kurs. En av anmälarna är Fredrik Dolff i Alingsås. 

I klippet ovan berättar Fredrik Dolff varför han anmält Göteborgsvarvet till Allmänna reklamationsnämnden.

– Man undrar ju vart pengarna tog vägen? Gick de rätt in i ett svart hål?  

Redan 2015 anmäldes Fredrik Dolff till det maratonlopp som skulle hållas som en del av Göteborgsvarvet när staden fyllde 400 år 2021. Ett lopp som alltså inte blev av. De 1 100 kronor det kostade kan han se sig om i månen efter. 

– Hur mycket utgifter kan de ha för ett lopp som inte blir av? Och där man dessutom vet att många anmälda aldrig dyker upp? Jag hade velat se en redovisning av penningflödena. Men de är arroganta och säger bara att loppet inte blir av och att vi inte får pengar tillbaka. 

Göteborgsvarvet ställdes in också förra året, men då kunde löparna flyttas över till det lopp som skulle gått i år – men alltså ställdes in. Och denna gång får löparna inte ens flytta vidare till nästa år. Istället erbjuds ett ”digitalt lopp”. Det betyder att man springer på egen hand.

På tisdagen hade tio anmälningar mot Göteborgsvarvet kommit till Allmänna reklamationsnämnden. Ytterligare 17 anmälningar riktades direkt till Göteborgs Friidrottsförbund. Av dessa 27 anmälningar avvisades sex, eftersom anmälaren inte i första hand vänt sig till Göteborgsvarvet eller Göteborgs Friidrottsförbund. Fram till igår måndag hade 23 anmälningar gått till Konsumentverket, där man ännu inte beslutat om man ska öppna ett särskilt tillsynsärende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.