Foto: svt

Göteborgsvarvet: Därför kan vi inte betala tillbaka pengarna

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsvarvet säger att frågan om att betala tillbaka startavgifter handlar om överlevnad.

– Vi får lämna in nycklarna om vi skulle tvingas till det utan att få kompensation. De pengarna finns inte, hävdar han.

I ett mycket sent skede och vid ett extra styrelsemöte beslöts att ställa in jättearrangemanget – bara två veckor innan det var tänkt att genomföras.

Detta har lett till många arga reaktioner, inte minst sedan arrangören också gjorde klart att några pengar inte skulle betalas tillbaka till löparna.

Förstår frustrationen

Jahja Zeqiraj, ordförande för Göteborgs Friidrottsförbund som arrangerar Göteborgsvarvet, säger sig förstå ilskan och frustrationen. 

– Men för oss är det enkom en överlevnadsfråga. De pengarna finns inte, hävdar han. 

Men en privatperson som betalar för en tjänst som inte blir levererad har ju rätt att få pengarna tillbaka. Hur skiljer det sig från ett Göteborgsvarvet som inte blir av? 

– Frågan du ställer är utifrån ett normaltillstånd. Vi befinner oss inte i ett normaltillstånd, säger Jahja Zeqiraj och tillägger:

– Ur ett förtroendeskapande perspektiv hade det självklart varit bäst om vi fått medel för att kunna betala tillbaka deltagaravgifter. Men vi är inte i en normal situation, annars hade det varit bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.