Foto: TT

Göteborgs stad stänger bibliotek och museer

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs stad stänger museer och bibliotek för att försöka minska smittspridningen. Det beslutet togs under fredagen.

Idag beslutade Göteborgs stad att Stadsbiblioteket och kommunens museer skall stängas. Allt för att hejda smittspridningen i kommunen.

– Vi har fått i uppdrag med anledning av den ökande smittspridningen att stänga de kommunala museerna men även Stadsbibliotek och övriga publika verksamheter som Stora teatern, Konsthallen och våra kulturhus,  säger Anna Rosengren, förvaltningsdirektör på Kulturförvaltningen.

Coronaviruset i Västsverige

Verksamheterna kommer att stänga från och med imorgon lördag den 14 november.

– Det som kommer fortsätta vara öppet är stadsdelsbiblioteken, säger Anna Rosengren.

Varför görs det skillnad?

– Det är ett politiskt beslut, men det handlar om att minska smittspridningen och rörelserna över stadsrummet och eftersom stadsdelsbiblioteken är lokala så rör sig människor inte lika mycket för att ta sig dit, säger Anna Rosengren.

Oklart när verksamheterna öppnar igen

Kulturförvaltningen uppmanar dessutom alla att använda biblioteken i så begränsad omfattning som möjligt.

Finns det någon tidsram?

– Nej, det finns inget beslut om när verksamheterna kan vara öppna igen,  säger Anna Rosengren, förvaltningsdirektör på Kulturförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet