Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter de svåra översvämningarna i augusti kom förorenat vatten kom ut i ledningsnätet i Edsleskog i Åmål. Sen dess har de boende fått hämta vatten i tankar som kommunen placerat ut. Foto: SVT

Bodil har varit utan kranvatten i veckor: ”Det är lite besvärligt”

Publicerad

Efter Åmåls svåra översvämningar i augusti kom förorenat vatten ut i ledningsnätet i Edsleskog. Sen dess har de boende fått hämta dricksvatten i tankar som kommunen placerat ut.

– Innan vintern hoppas jag verkligen det är löst, säger Bodil Albinsson som bor i Edsleskog.

I och med översvämningarna blev vattenverket i Edsleskog översvämmat. Förorenat vatten kom ut i ledningsnätet. Den tillfälliga lösningen blev att kommunen placerade ut fyra stora tankar där de cirka 90 invånarna i Edsleskog får hämta sitt vatten.

– Vi bor nära så det är inte så jobbigt men jag kan tänka mig att det är en del äldre som har det jobbigt, säger Bodil Albinsson.

Oklart när vattnet är tillbaka

Enligt kommunen är verket åter i drift men de måste också driftsätta en klorering av utgående vatten innan problemet är helt löst.

– Att det tar tid beror på att vi tvingas byta en del utrustning i verket som tagit skada, säger Emil Martinsson, VA-chef i Åmåls kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.