Vesna Ramic tycker att poliserna påminner henne om kriget hon upplevt.

Kriminella vägspärrar och hög polisnärvaro – så påverkas de boende

Uppdaterad
Publicerad

Kriminella som stoppar och kontrollerar fordon, flera skjutningar under kort tid och hög polisnärvaro. Samtidigt som konflikten mellan kriminella gäng i Göteborg trappas upp växer oron bland de boende.
– Det påminde mig om krig, säger Vesna Ramic, en av de boende om när polisen körde i området med helikopter.

Klicka på klippet ovan för att höra lokalpolisen och de boende i östra Göteborg berätta om hur de ser på den senaste tidens oroligheter.

Den senaste veckan har det bland annat rapporterats om hur kriminella satt upp vägspärrar och kontrollerat och stoppat fordon. Fredrik Lennartsson är polischef i nordöstra Göteborg och ser allvarligt händelserna.

– De använder walkie-talkies och skyddsvästar. För vår del är det helt oaccepabelt. Vi kommer aldrig att acceptera att man trakasserar grannar och boende på det här sättet, säger han.

Hur länge tror du att det här kommer att pågå?

– Om jag kunde svara på det skulle jag vara jätteglad. Men jag är rädd för att det finns en risk att det kommer pågå ett bra tag framföver, säger Fredrik Lennartsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet
Mer Väst
Mer Nyheter