JB-gymnasiet i Borås läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen informerades personal och elever om att vårterminen på John Bauer-gymnasiet i Borås blir den sista.

Endast 17 elever sökte till John Bauergymnasiet i Borås till hösten. Skolan har länge haft problem med sjunkande ansökningsantal och den låga tillströmningen av elever gör nu att skolan upphör vid vårterminens slut. Skolan är idag fylld till mindre än hälften.

– Stämningen bland elever och personal är dämpad här idag. Jag får många frågor från främst de elever i årskurs ett och två som nu tvingas fortsätta sin utbildning på andra skolor, säger skolans rektor Christer Larsson.

Kris för gymnasieskolor

Det är ungefär 70 elever som nu tvingas fundera på alternativa skolor att slutföra sin gymnasieutbildning på.

– Vi har fem program på skolan och det finns motsvarande utbildningar på andra skolor här i Borås. Vi kommer under våren att arbeta med att hjälpa eleverna så att bytet blir så tryggt och enkelt som möjligt för dem, säger Christer Larsson till SVT Västnytt.

Inte bara Borås

Ett flertal JB-gymnasier rumt om i landet kommer att läggas ner, i Västsverige är det förutom Borås även skolorna i Mölndal och Uddevalla. Men Västnytt har idag fått bekräftat att gymnasiet i Halmstad kommer att fortsätt sin verksamhet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kris för gymnasieskolor

Mer i ämnet