Branden som startade i en matbutik kan ha varit anlagd. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Brand i butik i Uddevalla – skola kan ha drabbats

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 04.37 under måndagsmorgonen inkom larmet till SOS alarm om att det kom rök från en matvarubutik i centrala Uddevalla. Enligt räddningstjänsten verkar det som att branden var anlagd.

Det har brunnit i en matvarubutik i centrala Uddevalla under måndagsmorgonen. På andra våningen, ovanför matvarubutiken, ligger en gymnasieskola. Enligt räddningstjänsten är det ännu oklart om skolan har tagit någon skada av branden. För tillfället håller räddningstjänsten på att tömma lokalerna på rök.

– Det har brunnit rätt så ordentligt och det verkar som att branden startade inne i butiken, vi försöker få tag i nycklarna till skolan som ligger på övervåningen för att undersöka skadesituationen där, säger Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten mitt Bohuslän.

Skolan håller stängt under dagen

Enligt uppgifter från skolledningen håller skolan stängt under dagen på grund av röklukt i lokalerna.

Räddningstjänsten: ”Branden kan ha varit anlagd”

– Dörren in till matvarubutiken var sönderslagen när vi kom fram, så vi tror att branden som startade bland matvarorna var anlagd, säger Ulrik Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten mitt Bohuslän.

Undersöker mordbrand

Polisen har spärrat av platsen.

– Vad som orsakat branden är ännu oklart, men vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Martin Hallberg, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.