Utbrunna bilar på parkeringen vid Frölunda torg. Foto: Adam Ihse/TT

Byxor viktig bevisning mot misstänkt bilbrännare

Uppdaterad
Publicerad

Ett av de starkaste bevisen mot den person som sitter häktad för bilbränningarna på Frölunda Torg är ett par beslagtagna byxor, enligt GP.

Ett par byxor kan hjälpa polisen identifiera en av de misstänkta mordbrännarna i Västra Frölunda, skriver GP. 

Det var i augusti i år som ett flertal maskerade personer tände eld på bilar på parkeringen på Västra Frölunda. Tre personer har blivit delgivna misstanke om brott, men endast en har häktats.

Bilbränder i Västsverige

Tidningen skriver att polisen just nu arbetar med bevismaterial mot den häktade personen i form av ett par beslagtagna byxor som ska ha synts på en filmsekvens från när bilbränningarna ägde rum. Mannen ska även ha kopplingar till ett kriminellt gäng i Västra Frölunda.

Molotovcocktails, flaskor med brännbar vätska i, ska ha använts för att tända eld på bilarna, och enligt polisen dessa ha tillverkats i källaren i det bostadshus som den häktade personen bor i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Västsverige

Mer i ämnet