Räddningstjänst, polis och ambulans på platsen där tre personer dog i en allvarlig bussolycka på E45 mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen. Foto: TT

Chauffören vid bussolyckan i Sveg har förhörts

Publicerad

Chauffören som körde den buss som välte i Sveg förra året har nu förhörts och åklagare ska ta ställning till om åtal ska väckas.

Den sista inplanerade delen av förundersökningen efter bussolyckan i Sveg är nu klar. Busschauffören har förhörts och förundersökningsmaterialet kan nu överlämnas dels till den misstänkte och dels till försvararen.

– Det innebär att den misstänkte och hans försvarare sedan kan påkalla ytterligare förundersökningsåtgärder om de vill. Och för min del så ska jag se över om det är något mer som behöver undersökas innan beslut om åtal fattas, säger Mikael Bäckström, kammaråklagare i Östersund.

Bussolyckan i Härjedalen

Inte bestämt om åtal ska väckas

När beslut om åtal kommer att väckas är fortfarande oklart.

– Vanligtvis så tar det två till tre veckor, men det kan ta ytterligare tid. Det vet vi inte i nuläget, säger Bäckström som inte tagit beslut om åtal ska väckas eller om förundersökningen kommer att läggas ned.

Det var den 2 april som en buss med skolungdomar från Skene körde av vägen och välte. Tre barn omkom i olyckan och ett 20-tal skadades. Busschauffören är misstänkt för vållande till annans kroppsskada, vållande till annans död och vårdslöshet i trafiken.

Föraren är skäligen misstänkt vilket är den lägre graderingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet