Jonas Colting säger att han inte vill använda deltagarna som slagträ i debatten om polistillstånd. Foto: SVT

Colting ställer in Borås swimrun och Borås triathlon

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan gick triathlonprofilen och boråsaren Jonas Colting ut och sa att han tänkte trotsa polisens avslag och genomföra Borås swimrun och Borås triathlon. Men under helgen har han ändrat sig och ställer nu in eventen.
– Jag kan inte använda deltagarna som slagträ, säger han.

I en lång text på sociala medier skriver Jonas Colting om varför han nu väljer att ställa in eventen.

”Beslutet har grund i flera skäl som har blivit uppenbara de senaste dagarna, och som landar i rent juridiska och polisiära frågor samt ansvars-och försäkringsfrågor. Vi har överklagat till Förvaltningsrätten men med ett polistillståndsavslag blott nio dagar innan våra event så kommer vårt ärende inte att hinna handläggas. Jag kan inte använda er, deltagare, som slagträ i den här striden. Och jag kan inte ta på mitt ansvar att riskera er hälsa. Jag kan inte riskera de eventuella juridiska konsekvenserna”, skriver Jonas Colting bland annat.

Polisen hade upplöst

Men han står fast i sin kritik mot regelverket som gör det omöjligt att arrangera tävlingarna.

– Jag tycker att man ska kunna göra bedömningar utifrån varje enskild ansökan. Men som det ser ut idag har polisen inte den möjligheten. Eftersom det har varit ute i media att jag tänkte arrangera eventen, trots att polisen sagt nej, så hade polisen blivit tvungna att komma och upplösa eventet, säger Jonas Colting.

Så här sa Jonas Coliting i fredags, då han tänkte trotsa myndigheterna:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arrangören och triathleten Jonas Colting berättar han fått positiv respons från Boråsborna för att genomföra evenemanget. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet