Daniella Molin bor nära det område där en brand nära Uddevalla har spridit sig. Foto: Privat/TT

Daniella fick evakuera: ”Tjock rök trängde in i huset när vi åkte därifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Daniella Molin fick utrymma sitt hus till följd av den brand som uppstod efter en bilolycka på gamla E6 utanför Uddevalla. Hon, hennes sambo och tre katter flydde bostaden när tjock rök började tränga in.

– Jag packade det allra nödvändigaste och vi fick med oss grannens katt, säger hon till SVT Nyheter.

Hon fick larmet om branden under en guidad rundvisning i ett gammalt historiskt hus i Uddevalla. En granne ringde och berättade att det brann nere vid den stora vägen nära deras fastigheter.

Daniella Molin åkte hem och när hon kom fram såg hon röken på håll. Runt huset var det bara lätt rök.

– Sedan eskalerade det snabbt. På några timmar var hela gården rökfylld och polisen kom hit och bad oss packa våra saker ifall vi skulle behöva evakuera.

”Bara en liten bit skog emellan”

Polisen återvände en och en halv timme efter den första gången de besökt Daniella Molins hus. Hennes sambo befann sig inne i skogen för att hålla koll på elden medan hon var i färd med att packa.

– Jag hade sett på en bild från Facebook hur nära branden var. Bilden var tagen uppifrån och det fanns bara en liten bit skog mellan oss och elden, säger hon.

När polisen knackade på igen uppmanade de Daniella Molin att utrymma bostaden direkt. Hon hade redan packat det allra nödvändigaste.

– Jag, min sambo och våra två katter åkte iväg till en tom lägenhet i Uddevalla som min sambos föräldrar har. Vår granne är bortrest så vi tog med oss hans katt också.

Rökskador

Nu väntar Daniella Molin och hennes sambo på att kunna återvända till sitt, förmodligen rökskadade hus.

– Eftersom det luktade rök inomhus när vi åkte från huset har det med all säkerhet blivit rökskador. Polisen tog mitt nummer, men de har inte ringt med något besked om när vi får åka tillbaka än.

Trots den dramatiska händelseutvecklingen bevarar Daniella Molin lugnet så gott det går.

– Vi får se hur det blir. Jag är orolig så klart, men samtidigt är det enda man kan göra att försöka hantera situationen. Just nu vet jag inte vad jag känner, det känns overkligt, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.