Anställd sköts ihjäl utanför skolan – rektorn: ”Mycket sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköts ihjäl i Göteborg tidigare i dag arbetade på Lövgärdesskolan. Nu berättar skolans rektor Marika Andersson för SVT Nyheter om elevernas reaktioner.

På torsdagsförmiddagen blev en man skjuten av två maskerade gärningsmän alldeles utanför Lövgärdesskolan i Göteborg. Flera skolungdomar blev vittnen till det brutala mordet.

Senare framkom att mannen som skjutits arbetade på skolan.

LÄS MER: Skjutne mannen arbetade på skolan

– Jag fick höra att det var skottlossning på torget, så jag sprang ut på en gång, berättar rektorn Marika Andersson, för SVT Nyheter.

– Mitt huvudsyfte var att få in alla elever.

Hur har reaktionerna sett ut i dag?
– Det är både oro och frågor. När vi fick reda på att det var en av våra medarbetare så var det naturligtvis mycket sorg.

LÄS MER: Ögonvittnet berättar om skottlossningen

Vad säger eleverna på skolan?

– När eleverna gick hem hade vi ännu inte fått bekräftat vem det var, så då var det mest oro för om det kunde vara hot mot skolan. Men nu under kvällen har vi haft skolan öppen och vi har haft elever som har varit ledsna. Vi har ett minnesrum öppet på skolan nu ikväll.

Hur går ni vidare imorgon?

– Vi öppnar skolan som vanligt i morgon. Vi har ett enormt stöd från hela förvaltningen. Det kommer finnas stöd här både för elever och medarbetare. Vi har sagt att skoldagen blir det den behöver vara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lärarmordet i Lövgärdet

Mer i ämnet