En kvinna hittades död i Högsbo

Död kvinna i Högsbo blev inte mördad

Publicerad

Den kvinna i 50-årsåldern som hittades död i ett skogsparti i Högsbo industriområde den 26 juli blev inte mördad.

Till en början fanns omständigheter som gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord, och en person blev anhållen som skäligen misstänkt – men obduktionen utesluter mord.

Det var på måndagskvällen den 26 juli som kvinnan upptäcktes av en privatperson i en skogsdunge i Högsbo industriområde. Flera omständigheter kring fyndet gjorde att polisen beslöt att inleda en förundersökning om mord, för att kunna vidta fler utredningsåtgärder.

Man anhölls

En man i 40-årsåldern hämtade senare till förhör och anhölls till en början på den lägre misstankegraden.

– Mannen har i förhör haft svårt att förklara vad han gjorde under gårdagen, men det finns fortfarande många lösa trådar, sa polisens presstalesperson Christer Fuxborg dagen efter fyndet.

Mannen släpptes något dygn efter gripandet.

Inga yttre omständigheter

Polisen hoppades då att obduktionen skulle kunna ge svar på hur kvinnan avlidit. Nu har alltså resultatet av obduktionen kommit, och den visar att kvinnan inte dött av yttre omständigheter, något som Göteborg Direkt var först med att berätta.

Det innebär att förundersökningen lagts ner och att det inte längre finns några misstankar om brott.

Så här sa polisen efter att kvinnan hittats död:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.