Biträdande polisområdeschef Jenny Wester. Foto: SVT

Mer kameraövervakning på gång till Kronogården

Publicerad

Den nya lagstiftningen om tillfällig kamerabevakning är på gång att utnyttjas av Polisen på flera håll i Västsverige. I Kronogården i Trollhättan finns dessutom långtgående planer på att få ännu fler fasta kameror på plats under året.

Kronogården har en långtgående problematik med skadegörelse. Därför har kameraövervakning efterfrågats länge, bland annat av PRO som under 2019 fick rutorna på sina lokaler krossade vid flera tillfällen. Genom den nya lagstiftningen som ger polisen möjlighet att sätta upp tillfällig kamerabevakning, i maximalt tre månader, kommer det nu snart bli verklighet.

Under året räknar polisen i Östra Fyrbodal även med att fasta övervakningskameror kommer monteras på ett antal platser i Kronogården.

Drönare redan igång

Trollhättepolisen har även ett team specialutbildat att jobba med drönare. Enligt Jenny Wester, biträdande polisområdeschef är stadsdelen Kronogården ett område där den kan komma till nytta.

– Det är ett effektivt verktyg för att leda och styra den operativa verksamheten, tillexempel vid upplopp eller annat, säger hon.

Trollhättepolisens drönare har redan använts i fler syften, bland annat i samband med sökandet efter den försvunna 17-åringen i Uddevalla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer