Efter dykningar i Forshall nära Grästorp har polisen under lördagen hittat en död kropp. Foto: Christian Svensson

Drunkning bakom kvinnas död i Grästorp

Uppdaterad
Publicerad

Det finns inte längre någon misstanke om brott i fallet med den kvinna som försvann i Grästorp och senare hittades död i ån Nossan. Polisen konstaterar att det rör sig om en olycka efter att tagit del av den fullständiga obduktionsrapporten, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen.

Kvinnan försvann den 14 februari i år, hon hittades död i ån Nossan den 5 mars. En man greps kort efter försvinnandet men släpptes senare och avskrevs helt från utredningen. Nu rapporterar NLT att polisen inte längre misstänker något brott.

– Dödsorsaken talar för drunkning och vi har inte hittat något som tyder på att döden har orsakats av någon annan person, säger Niklas Lindström, vid polisen i Skaraborg till tidningen.

Hur kvinnan hamnade i vattnet vet dock inte polisen, utan konstaterar att det är ”ett tragiskt fall där det sannolikt rör sig om en olycka”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet