Ungdomar och pensionärer träffades för att baka tillsammans. Foto: SVT

Efter stenkastningen mot PRO: Här bakar skolelever och pensionärer

Publicerad

I skolan Kronans hemkunskapslokaler möts unga från initiativet ”De utvalda” och pensionärer för att baka tillsammans.

– Det är fantastiskt, det är så kul att träffa de här ungdomarna, säger Majbritt Källehult, medlem i PRO.

Det var efter att några ungdomar skrek skällsord efter pensionärer vid PRO:s lokaler som initiativet togs för att skapa en mötesplats för unga och gamla i stadsdelen. Ambassadörerna, som alla går på skolan Kronan, är ämnade att vara förebilder och ansiktet utåt för den i media omdebatterade stadsdelen i Trollhättan.

– Det finns så många fördomar, jag kan också ha en fördom om en person, men fördomar behöver inte vara sanna, säger Horije Shilbaya,ambassadör för ”De utvalda”.

Bjöd in på Lucia

Lars Ove Blomryd, som är ordförande för PRO i Trollhättan Södra, berättar att när de bjöd in ungdomarna till sitt luciafirande så blev det en överraskning.

– De tog ju över allt, vi fick inte göra något. De serverade och vi fick inte plocka bort, det blev ju jättebra och alla hade roligt, säger han.

SVT Nyheter Väst följde med på en av träffarna när pensionärerna och ungdomarna bakade tillsammans. Se mer om det i klippet ovan.

Fakta – De utvalda

• Ungdomarna i gruppen ingår i initiativet De utvalda.

• Det är ett samarbete mellan skolan Kronan och Fältenheten i Trollhättans stad.

• Ungdomarna går i åttan och nian och är handplockade för att verka som ambassadörer för stadsdelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.