Efter skolkaoset på Karl Johansskolan – får dubbla rektorer

Uppdaterad
Publicerad

Den 8 januari var det skolstrejk på Karl Johansskolan i Göteborg. Orsaken var bland annat att det planerades neddragningar av 15 lärartjänster. Nu har skolledningen beslutat att ta in fler rektorer för att lösa situationen som varit.

– Det har funnits en massiv kritik mot att skolan inte fungerat, säger Marie Sandstig, utbildningschef grundskoleförvaltningen Göteborg.

Nyligen rapporterade SVT Nyheter Väst om elever i årskurs sex som inte fått individuella betyg i vissa ämnen, alla fick E – på grund av att det varit många vikarier. På måndagen hade skolan möte med föräldrarna i föräldrarföreningen om framtiden på skolan. Nu ska det anställas ytterligare en rektor till skolan.

– Sättet att åtgärda bristerna är att se till att det finns ledning på plats, säger Marie Sandstig, utbildningschef grundskoleförvaltningen Göteborg. Det kan stärka processerna och möta upp vårdnadshavare och hjälpa lärarna  att utveckla kvaliten i klassrummet.

Hör Marie Sandstig berätta mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karl Johansskolan

Mer i ämnet