Spelarna i Bergums IF och Sandarna C träffas för försoning. Foto: SVT

Efter tränarens utbrott – nu försoningsgrillar fotbollslagen

Uppdaterad
Publicerad

I söndags fick matchen mellan lagen avbrytas efter att den ena tränaren skrikit hora till motståndarna flera gånger. Under torsdagskvällen träffades Sandarna och Bergums IF för att grilla och prata ut ordentligt.

Då var stämningen hetsig och den ena tränaren gick till verbal attack mot motståndarlaget. Nu grillade man hamburgare och försonades. Men historien om matchen som uppmärksammats överallt i veckan har satt sina spår.

– När han började skrika så blev jag rädd. Tränaren skrek väldigt fula ord och när han ringde sina kompisar var jag rädd, säger David Amadi som är spelare i Sandarna C.

Matilda Brinck Larsen

Se klippet: Här skriker tränaren könsord

Matchen fick brytas

I söndags möttes hans lag som är ett lag för ensamkommande flyktingbarn motståndarna Bergums IF. Från motståndarsidan kom det ena förolämpande ordet efter det andra menar tränaren Matilda Brinck Larsen som till slut såg sig tvingad att avbryta matchen. Hon hoppas att det trots allt ska komma något påtagligt gott ur hennes beslut.

– Det här är liksom början och startskottet på någonting större hoppas jag. Istället för att säga att nu har vi lagt det bakom oss och går vidare. Det här tycker jag vi ska prata mer om, oftare om och mycket mer offensivt, säger hon.

Bredvid henne står spelare från Bergums IF. De är glada för grillkvällen och samtalen. Men tycker samtidigt att det är synd att den omtalade tränaren och lagledaren som fått skarp kritik från många håll, även från sin egen klubb,  inte är med på grillkvällen.

– Han fattas och borde varit med. Det finns fler sidor av honom, säger Fabian Zairovic.

Läs också: Bergum överväger att låta tränaren sluta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matilda Brinck Larsen

Mer i ämnet