Platsen där mannen hittades. Foto: SVT

Efter två veckor – fortfarande inget spår efter mördaren

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inget spår efter den eller de som mördade en australier i 30-årsåldern i Göteborg för drygt två veckor sedan.

Det var tidigt onsdagen den 20 december som en man hittades svårt knivskuren vid Odinsplatsen i Göteborg. Mannen dog av skadorna.

Några dagar senare gick polisen ut och uppmanade allmänheten att höra av sig med eventuella tips. Den uppmaningen har varit resultatlös.

– Vi har inte gjort något genombrott. Ingen verkar ha sett mannen den sista tiden innan dådet, säger Susanne Tistrand, chef för polisens grova brottsrotel i Göteborg.

LÄS MER: Vännerna: ”Han log och utstrålade glädje”

Eftersom mannen mördades någon gång runt 04-tiden en vardagsmorgon var det förmodligen mycket folktomt i området. Det polisen hoppas är att någon yrkesverksam kan ha sett något.

– Det kan ju ha varit tidningsbud eller taxichaufförer som har sett något. Vi uppmanar fortfarande folk att höra av sig med alla typer av tips, säger Susanne Tistrand.

Mordet beskrivs som en gåta

Mannen bodde och arbetade i Göteborg sedan en tid och hade en flickvän här. Han har enligt polisen inga kriminella kopplingar utan mordet beskrivs som en gåta.

– En hypotes är ju att det handlar om ett rånförsök som gått snett. Men vi låser oss inte vid det eftersom vi inte vet, säger Susanne Tistrand.

Polisen vet heller inte exakt var mannen har attackerats, det behöver inte ha varit exakt vid Odinsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.