Platsen där mannen mördades. Foto: SVT

Mordet på mannen från Australien ett mysterium

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som avled efter att han hittades knivskuren vid Odinsplatsen i Göteborg under onsdagsmorgonen var från Australien. Under torsdagen meddelar polisen att utredningen är intensiv men att man inte gjort något genombrott alls.

Det var tidigt på onsdagen som mannen i 30-årsåldern hittades svårt knivskuren vid Odinsplatsen i Göteborg. Han avled senare på sjukhus.

Mannen är från Australien och har bara bott i Göteborg en kortare period. Han sägs ha en svensk flickvän och han arbetar enligt uppgifter till SVT inom restaurangbranschen.

Mordet på mannen från Australien

– Han är vad vi vet en helt vanlig kille utan några som helst kriminella kopplingar, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Det senaste dygnet har polisen knackat dörr i området, man undersöker om det finns övervakningskameror, man förhör ett stort antal boende i området samt vänner och kollegor till mannen.

– Men det finns inget nytt. Vi vet inte vad som kan ha hänt, säger Ulla Brehm.

Anhörig på väg

Än spekulerar alltså bara polisen. Det skulle kunna handla om ett rånförsök som gått snett. Det konstiga i så fall är dock att mannen hade plånboken i fickan.

– Men han kan ju ha blivit av med något annat. Eller så handlade det om något så simpelt som en cigarett eller om ett slagsmål, vi vet helt enkelt inte, säger Ulla Brehm.

En anhörig till mannen är just nu på väg till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på mannen från Australien

Mer i ämnet