Foto: SVT

Man åtalas för att ha mördat australier i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året dog en australiensisk man efter att ha blivit huggen med ett vasst föremål i Göteborg. Nu åtalas en 27-årig man för det misstänkt för mordet.

Det var några dagar innan julafton som mannen hittades svårt skadad vid Odinsplatsen. Han fördes till sjukhus men skadorna var så svåra att hans liv inte gick att rädda, något som SVT Nyheter Väst rapporterat om tidigare.

Händelsen var till en början ett mysterium för polisen men i januari häktades en 27-årig man på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Mordet på mannen från Australien

Nu åtalas mannen och enligt Göteborgs-posten minns han ingenting om vad som hände dagen då mordet ska ha ägt rum.

Psykiatrisk undersökning

Tidningen skriver också att den misstänkte mannen genomgått en psykiatrisk undersökning. Enligt den kan det misstänkas att mannen hade en allvarlig psykisk störning när gärningen begicks.

Om han döms för brottet menar Rättsmedicinalverket därför att en mer omfattande rättspsykiatrisk undersökning borde genomföras. Det för att rätten ska kunna ta ställning till om han ska dömas till fängelse eller rättpsykiatrisk vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på mannen från Australien

Mer i ämnet