Polisen har spärrat av stora delar kring Odinsplatsen i Göteborg Foto: SVT

Man avliden efter knivskärning i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades svårt knivskadad i närheten av Göteborgs centralstation klockan halv fem på onsdagsmorgonen. Han avled strax därefter på sjukhus.

En polispatrull som tjänstgjorde i city larmades av ett vittne om att en man låg svårt skadad vid rondellen på Odinsgatan. Mannen kunde inte kommunicera.

– Han var i väldigt dåligt skick och fördes till sjukhus med ambulans, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Mordet på mannen från Australien

Strax efter det avled mannen. Sahlgrenska sjukhuset bekräftar att han hade stickskador i buken. Mannen är utländsk medborgare och inte känd av polisen sedan tidigare. Polisen misstänker mord, alternativt dråp. Under förmiddagen har man börjat knacka dörr i området där mannen hittades.

– Vi kommer även att fortsätta med det under kvällen, och jobbar nu med att kartlägga hans sista tid i livet, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman på onsdagskvällen.

Gatan avspärrad

Polisen spärrade under ett par timmar av en ganska stor del av Odinsgatan för att söka efter spår. Vid halv åtta meddelades att den åter är öppen för trafik, men polisen fortsätter att arbeta vid sidan av vägen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på mannen från Australien

Mer i ämnet