30 000 kubikmeter trävirke kommer nu att lossas från Almirante Storni i Lysekil. Foto: TT

Eldhärjade Almirante Storni lämnar Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Det Liberiaflaggade fartyget Almirante Storni, vars last fattade eld utanför Vinga den 4 december, kommer nu att lämna Göteborg. Detta efter att fartyget uppehållit sig i Göteborgs Hamn i snart tre veckor.

– Vi är glada över att allt gått bra och att vi nu kan återgå till vår normala verksamhet säger Stefan Strömberg, pressansvarig på Göteborgs hamn.

Bulkfartyget Almirante Storni seglar under dagen vidare till Lysekil där man kommer fortsätta att lossa den last som i december fattade eld. Fram tills nu har fartyget uppehållit sig i Göteborgs hamn efter att släckningsarbetet snabbt kunde avslutas efter ankomsten.

– Det har varit ett stort jobb för vår del, att vara samordnare och hålla ihop alla delar med alla aktörer som varit inblandade. Vi har bara varit glada att kunna ställa upp med detta. Det är en skyldighet vi har som utpekad nödhamn, säger Stefan Strömberg, pressansvarig på Göteborgs hamn.

Branden på bulkfartyget utanför Vinga

Enligt P4 Väst är det 30 000 kubikmeter timmer som nu måste lastas av i Lysekil. Ett projekt som kommer ta mellan två och tre veckor och sysselsätta 20 personer.

Strax innan klockan 16 på söndagen anlände Almirante Storni till Lysekil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på bulkfartyget utanför Vinga

Mer i ämnet