Mördarna gick kallblodigt in och sköt mannen med flera skott när andra kunder satt bredvid och klipptes. Foto: Från polisens förundersökning

En av de två dömda för frisörsalongsmordet släpps

Uppdaterad
Publicerad

Det var under en sommardag 2021 som en 22-årig man sköts till döds under ett besök hos frisören i Högsbo i Göteborg. I fjol dömdes två unga män av tingsrätten för mord respektive medhjälp till mord. Nu meddelar hovrätten att en av de dömda släpps från häktet.

Under förra veckan tog hovrätten upp fallet om mordet av en 22-årig man inne på en frisörsalong i Högsbo 2021. Nu släpps den man som var dömd för mord från häktet.

– Det händer att domstolarna gör såhär, att de har olika uppfattningar men jag är förvånad i och med att hans DNA fanns på en tröja och det kan jag inte tolka på annat sätt än att han har haft den på sig. Jag tycker att tingsrätten gjort en korrekt bedömning från början, säger kammaråklagare Marie Thorell.

Mordet på frisörsalongen i Högsbo

Både kammaråklagare Marie Thorell och försvarsadvokat David BarDavid är övertygade om att faktumet att mannen nu släpps från häktet innebär att han inte lär dömas för mordet i hovrätten.

– Jag kan inte tolka beslutet på annat sätt än att min klient kommer frikännas. Beslutet är korrekt. I övrigt får vi invänta hovrättens dom, säger advokat David BarDavid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på frisörsalongen i Högsbo

Mer i ämnet