En man sköts till döds i Guldheden på söndagskvällen. Foto: Privat Robert Nilsson

Man anhållen i sin utevaro efter mordet i Guldheden

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare har anhållit en person i sin utevaro misstänkt för inblandning i dödsskjutningen i Guldheden i söndags.

Det var på söndagskvällen som en man sköts ihjäl i en bil i Guldheden i Göteborg. Enligt vittnesuppgifter så syntes då skytten fly tillsammans med en annan person från platsen.

På onsdagsmorgonen anhölls en man i sin utevaro misstänkt för mord alternativt för medhjälp till mord.

– Det är en man som misstänks för inblandning på något sätt, det är det enda jag vet, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Vad gör polisen i nuläget?

– Jag vet inte mer än att vi söker efter en man, men vi vet inte var han är i nuläget därav är han anhållen i sin utevaro.

”En hel drös med skott”

Polisens teori var tidigt att skjutningen var gängrelaterad. Men om den anhållna mannen har någon koppling till något gäng är inget som Fuxborg vill bekräfta.

– Nej, jag kan inte säga något om det.

Vittnen från platsen berättade på söndagen för SVT Nyheter Väst att det lät som automatvapen och att det var ett stort polispådrag på kvällen.

– En helikopter har cirkulerat runt området och det är både polis och ambulans på plats. Jag kan se att de spärrat av ett område där en bil verkar ha fått rutan sönderskjutet för det ligger massa glas på marken. Det var väldigt otäckt eftersom det var en hel drös med skott som jag hörde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.