Tre allvarliga våldsdåd – på tre dagar

Publicerad

En blodig helg i Göteborg slutade med två döda, en skadad och en anhållen. Och polisen tror att skjutningarna kommer bli fler under året.

Helgen inleddes med ett misstänkt mord natten till  lördagen i Partille Centrum. En man hittas död i Säveån intill centrum och i vattnet hittas en permobil som mannen troligen färdats i. En man sitter anhållen misstänkt för mord.

På söndagskvällen skjuts en man ihjäl  stadsdelen Guldheden i centrala Göteborg med vad som tros vara automatvapen. Och så efter midnatt samma kväll upptäcks en man i Kållered med allvarliga skottskador.

I de två senare fallen har polisen inte gripit någon misstänkt.

– Vi ser i dagsläget ingen koppling mellan de här tre ärendena. Men eftersom utredningarna är i sitt initiala skede så ska man inte utesluta någonting, säger Erik Nord, polischef Storgöteborg.

Fler skjutningar i år

Endast ett av helgens tre våldsdåd tros ha någon koppling till organiserad brottslighet.

– Det enda som ser ut att ha kopplingar till kriminella nätverk är skjutningen på Guldheden, säger Erik Nord.

Under 2017 var det 21 skjutningar i Väst. Hittills i maj 2018 har det varit 17, med tre döda och åtta skadade som följd.

– 2018 ser ut att bli ett år med fler skjutningar, fler skadade och kanske fler döda, säger Erik Nord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet