En normal midsommar med fylla och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 40 berusade personer omhändertogs av polisen under midsommarafton. Det är att bedöma som normalt, enligt polisen.

– Det har varit mer att gör än en vanlig helg, men inte ovanligt mycket för att vara midsommar. Säger Jenny Widén polisens presstalesman. 

I hela region väst har polisen under midsommarafton omhändertagit drygt 40 personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Drygt 10 av dem omhändertogs i Halland.

– Det har förverkats mycket alkohol och vi har fler anmälningar om misshandel, säger polisens presstalesman för region Väst, Jenny Widén. 

Flest alkoholdrickande midsommarfirare omhändertogs längs med Bohuskusten.

– Det är ju mycket folk som åker dit så det brukar vara mest där. Men i år var ju vädret inte det bästa heller, säger Jenny Widén på polisen Region Väst.

I Göteborg skedde det allvarligaste tillbudet där en man blev knivskuren i ryggen Norra Biskopsgården. Mannen fördes till sjukhus och händelsen rubriceras som grov misshandel.

”Normal till lugn midsommar”

Midsommarafton beskrivs av poliserna som var i tjänst under kvällen och natten i Västra Götaland och Halland som normal till lugn. 

Ett par anmälningar om våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd gjordes under midsommarafton. Men det krävdes inga större polisiära insatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.