En stor polisinsats pågick i Mölnlycke i helgen. Foto: Mikael Berglund

En släppt efter skjutningen i Mölnlycke

Uppdaterad
Publicerad

Åklagarmyndigheten meddelade på söndagskvällen att en av de anhållna, misstänkta för inblandning i skjutningen i Mölnlycke utanför Göteborg, släppts. Enligt åklagaren är en person är allvarligt skadad och är nedsövd.

Natten mellan lördag och söndag larmades polisen om en skottlossning vid en festlokal i centrala Mölnlycke. Minst åtta personer har skadats. Vissa har fått skottskador, andra har knivskador eller misshandelsskador. En av dem skadades så allvarligt att personen sövts ned.

Natten till söndagen frihetsberövades 13 personer. 12 personer anhölls skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. En av de 13 har ännu inte kunnat höras. Brottsrubriceringarna är försök till mord och grov misshandel. På söndagskvällen meddelade dock Åklagarmyndigheten att en av de frihetsberövade personerna släppts eftersom misstankarna mot honom minskat.

Samtliga misstänkta är män mellan 25 och 50 år.

– ­­­­­­Ett stort antal poliser har arbetat med utredningen under söndagen och förhör med ett stort antal personer har genomförts. En teknisk undersökning av brottsplatsen har påbörjats men är inte avslutad. Utredningen är inriktad på att klargöra vad som inträffat. Det finns ännu inget klarlagt motiv till händelsen, säger vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo i ett pressmeddelande.

Två gäng i konflikt med varandra

Bakgrunden till händelsen tros vara en konflikt mellan två grupperingar – den ena lokal, och den andra med anknytning till Hells Angels.

– Flera av dem som skadades vid skottlossningen har med den kriminella organisationen Hells Angels att göra. Jag vet exakt hur många de är, men det tänker jag inte gå ut med, sa Sven Lindgren till SVT Nyheter Väst tidigare under söndagen.

Senast klockan 12 på onsdag måste åklagaren besluta om de anhållna personerna ska begäras häktade eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.