Polisen om gängskjutningen i Mölnlycke: ”Har ett stort arbete framför oss”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en konflikt mellan ett lokalt gäng och en Hells Angels-gruppering ligger bakom lördagens skottlossning i Mölnlycke. Polisen arbetar nu intensivt med att ta reda på vad som har hänt.

– Det rör sig om två begränsade grupper, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Det var Göteborgs-Posten som först rapporterade om misstankarna att det rör sig om ett lokalt gäng som hamnat i någon typ av konflikt med en grupp som alltså har anknytning till mc-gänget Hells Angels.

– Personerna på den andra sidan utgör ett lokalt knutet gäng från närområdet, säger åklagaren Karl-Erik Esbo till GP.

Minst åtta personer skadades i skottlossningen och flera av dem vårdas fortfarande på sjukhuset. 13 personer anhölls natten till söndagen, men på söndagskvällen meddelade åklagarmyndigheten att en av dem släppts. För tillfället är 11 personer annhållna, ytterligare en person är frihetsberövad men har inte kunnat höras.

De aktuella brottsrubriceringarna är försök till mord och grov misshandel. De anhållna är i åldern 25-50 år och är för närvarande skäligen misstänkta, det vill säga den lägre misstankegraden.

”Skjutvapen och grovt våld som används”

Stefan Gustafsson är presstalesperson för polisen i region Väst:

– Ur polisens synpunkt är det här en mycket allvarlig händelse. Det är ju skjutvapen och grovt våld som används. Det man kan tillägga är att situationen inte har hamnat i allmänhetens ögon utan det här är två begränsade grupper som har haft en konflikt av någon anledning, säger han till SVT Nyheter Väst.

Vet du om det här är pågående konflikt som ni har känt till sedan tidigare?

– I de här kretsarna finns det alltid konflikter, det är bara frågan om hur man löser dem.

”Ett jättestort arbete”

Hur går ni vidare nu?

– Vi har ett jättestort arbete framför oss. Vi ska kartlägga hela situationen, platsen och händelseförloppet. Det är en teknisk undersökning som ska genomföras fullt ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.