Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att följa med till Övre Husargatan i Göteborg och se hur det ser ut ett år efter den kraftiga explosionen. Foto: SVT/TT

Ett år efter explosionen i Annedal – boende väntar fortfarande på att flytta tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett år sedan explosionen i Annedal i Göteborg inträffade. Dådet fick förödande konsekvenser och flera familjer fick lämna sina hem – alla har ännu inte kunnat flytta tillbaka.

– Det är boende i 40 lägenheter som inte har kunnat flytta tillbaka än, säger Jessica Bengtsson, marknads- och kommunikationschef på fastighetsbolaget Ernst Rosén.

Tidig morgon den 28 september 2021 väcktes boende i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i Göteborg av en kraftig explosion. Flera boende skadades, en kvinna så allvarligt att hon sedan avled på sjukhus. Totalt fick 140 lägenheter utrymmas.

40 lägenheter under renovering

Arbetet med lägenheterna har tagit längre tid än väntat. Hälften av de 40 lägenheterna väntas vara inflyttningsbara vid jul. Boende i de resterande väntas flytta tillbaka i april 2023.

Explosion i Annedal i Göteborg

– I och med att det tagit så lång tid är det flera hyresgäster som velat ha hjälp med ett annat boende, och där har vi varit behjälpliga, säger Jessica Bengtsson, marknads- och kommunikationschef på Ernst Rosén.

Den man i 55-årsåldern som misstänks för dådet hittades död i Göta Älv ungefär en vecka efter explosionen. En anhörig till mannen skulle vräkas från sin lägenhet i det drabbade huset där även den misstänkte mannen bodde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet