En explosion krossade ett fönster i Biskopsgården under måndagskvällen. Foto: SVT

Explosion i Biskopsgården i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade i Biskopsgården sent på måndagskvällen. Nationella bombskyddet ryckte ut men kunde inte klarlägga vad exakt som smällt.

– Ljudet var galet, berättar en boende i den byggnad där ett fönster ska ha skadats av explosionen.

Polisen larmades om en explosion i Biskopsgården klockan 23.23 på måndagskvällen. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska det ha rört sig om en kraftig smäll.

– Ett föremål har kastats mot ett lägenhetsfönster. Det är bara ytterglaset som gått sönder, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

En boende i den byggnad där smällen ägt rum berättar att hon vaknade av explosionen.

– Ljudet var galet. Det lät som att någon slog en stor metallklubba mot ett element. Men vi såg ingen rök och kände ingen lukt, berättar en kvinna för SVT Nyheter Väst.

Hur känns det nu?

– Skadorna blev inte så stora men jag hoppas att våra grannar är okej.

Bombskyddet skickades ut

Nationella bombskyddet skickades ut för att närmare undersöka vad som smällt men lämnade platsen klockan 03:30 utan att ha fastställt någonting.

– De har lämnat platsen. Det är inte klarlagt vad som förorsakat smäll och explosion, säger Göran Carlbom.

LÄS MER: Polisen bekräftar: Ung flicka fanns i lägenheten

En minderårig befann sig i lägenheten när det smällde.

– Vi har hört personen. Den var chockad, hade inte sett något utan bara hört smällen, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom till tidningen.

Ingen misstänkt

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelar polisen att man fortfarande inte vet vad det var som exploderade. Man utesluter inte att det var en handgranat, trots de begränsade skadorna.

– Jag uttalar mig inte om det nu. Vi ska analysera de fynd vi gjort på platsen, säger Göran Carlbom.

Ingen person har skadats i samband med explosionen.

Ingen misstänkt har kunnat identifieras eller gripas. Initialt har händelsen rubricerats som försök till mord, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.