Hon var nära vän med Mark Lorentzon: ”Förstod att han var i djup kris”

Uppdaterad
Publicerad

Här är en av personerna som stod Mark Lorentzon närmast. Kvinnan som hade Lorentzon som inneboende berättar nu om sina tankar kring vad som hände vännen som kom att bli huvudmisstänkt för explosionen i Annedal. Det hela känns fortfarande helt osannolikt, säger hon:

– Ju mer man pratade om det så förstod man att han var i en djup kris.

Över två månader har gått sedan händelsen som skakade Göteborg – den kraftiga explosionen på Övre Husargatan där flera personer skadades och en kvinna senare avled.

Den huvudmisstänkte, 55-årige Mark Lorentzon, jagades i över en vecka i början av oktober innan han hittades död vid Stenpiren.

Explosion i Annedal i Göteborg

Vräkningsbeslut påverkade honom starkt

SVT Nyheter har under hösten varit i kontakt med flera av Lorentzons familjemedlemmar och anhöriga, och kan nu teckna en bild av den huvudmisstänktes liv före explosionen.

Mark Lorentzons mamma hade under hösten ett vräkningsbeslut mot sig, något som hans nära vän tror påverkade honom tiden strax före explosionen.

”Mamma blir så förtvivlad” ska han ha sagt om den planerande avhysningen – starta klippet i spelaren för att höra den nära vännens tankar om Mark Lorentzon och explosionen i Annedal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet