Filmfestivalen Höstrullen kommer till Göteborg efter stopp i Trollhättan. Foto: Höstrullen

Filmfestival med unika röster

Uppdaterad
Publicerad

I början av nästa vecka startar en filmfestival i Göteborg som blir allt mer populär. Alla filmer är gjorda på LSS-verksamheter och gymnasiesärskolor. Biljetterna är slut – ska du gå?

Filmfestivalen Höstrullen som visar kortfilmer gjorda på LSS-verksamhet och gymnasiesärskola kommer till Göteborg på tisdag och onsdag nästa vecka.

Festivalen har redan i veckan gjort ett stopp i Trollhättan, men flyttar nu längre söderut.

Det är den sjunde festivalen i ordningen och publiktrycket ökar med varje festival.

 – Trycket växer varje år och även om vi har hundra platser mer än förra året så tog biljetterna slut på en förmiddag. Vi håller nu på att samla idéer för hur vi kan göra Höstrullen tillgängligt för fler, säger Tina Weidelt, konsulent i kulturpedagogik på Kultur i Väst, i ett pressmeddelande.

Olika genrer

Alla verksamheter i Västra Götaland har varit inbjudna att skicka in sina filmer till festivalen.

– I fjol hade vi mycket skräck- och actionfilmer, men nu är det även humor, dokumentärer, experimentell film. Vi får vara med om många olika sorters berättelser på filmduken, säger Tina Weidelt.

Under filmfestivalen visas 23 filmer från 17 olika verksamheter, varav två från orter utanför Västra Götaland. Verksamheterna som deltar finns bland annat i Grästorp, Orust och Skara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.