GP:s onlinechef slutar. Foto: TT

Fler chefer lämnar Stampen

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgspostens onlinechef Markus Hankins slutar. Även Peter Holmlund som har haft ansvar för Stampens digitala område lämnar koncernen.

GP:s onlinechef Markus Hankins och Stampen Medias chief digital officer lämnar sina tjänster, det framgår i ett meddelande som skickats till anställda på GP.

Gabriella Mohoff är ordförande i journalistklubben på GP. Hon vet i nuläget inte om cheferna själva väljer att sluta.

Stampen

– Jag kan inte svara på det, vi har bara förhandlat fram en ny organisation där de inte är med, säger Gabriella Mohoff, ordförande i journalistklubben på GP, som inte är förvånad över att de digitalt ansvariga slutar.

– Vi står inför ett nytt strategiarbete så det är ganska logiskt.

Tydligare lokalt fokus

För bara några veckor sedan meddelades att även GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein lämnar sina uppdrag. Enligt Gabriella Mohoff ska Göteborgsposten nu satsa på ett tydligare lokalt fokus och fler digitala prenumerationer.

– Vi ska fortsätta jobba åt betalhållet, men vi kommer att ställa lite andra krav på innehållet digitalt.

Vad vet du om ersättare efter Hankins och Holmlund?

– Det blir inte en rak ersättning på det sättet utan det blir en omorganisation, tanken är att bygga om, säger Gabriella Mohoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stampen

Mer i ämnet