Fem personer anhållna efter skottlossning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har gripits efter en skottlossning sent på tisdagskvällen i Hammarkullen i norra Göteborg. Under torsdagen kom beskedet att två av de gripna har begärts häktade, rapporterar GP.

Polisen fick larm om en skottlossning på Hammarkulletorget strax före klockan 23 på tisdagskvällen, och enligt vittnen sågs flera personer springa från platsen efter att skotten hörts. Redan tidigt kom uppgifter om att det varit två grupperingar som skjutit mot varandra.

– Det är oklart vad skottlossningen beror på. Det vi vet är att vi fick larm om en skottlossning, men vi kan bara konstatera att det har förekommit, säger Jens Christensen, vakthavande befäl under natten.

Fem män i 20-30-årsåldern greps snart efter händelsen. Samtliga anhölls under onsdagsförmiddagen misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Ytterligare en har anhållits i sin frånvaro. Ingen har hittats skadad och omständigheterna kring händelsen är ännu inte fastställda.

Under torsdagen meddelade kammaråklagare Mats Ihlbom att två av dem begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott, rapporterar GP.

Tomhylsor hittade

Flera vittnen fanns på platsen och polisen hittade tomhylsor. Man ska även ha säkrat annan bevisning, bland annat från övervakningskameror. Det har även genomförts husrannsakan i samband med gripandet.

Polisen har efter skjutningen haft flera patruller på plats i Hammarkullen. Samtidigt är polisnärvaron fortsatt förhöjd i närliggande stadsdelen Hjälbo. Men om skottlossningen har något samband med den senaste tidens oroligheter är enligt polisen för tidigt att säga.

– Det får utredningen visa, säger Polisen i Västs presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.