Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flera personer anhållna efter stor insats mot grov brottslighet

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer blev under onsdagen frihetsberövade misstänkta för bedrägeri och penningtvätt. Det efter att polisen gjorde en insats mot grov brottslighet.

– Dagens insats har gått precis som tänkt och gett det resultat vi väntat, säger Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen på polisen.

På ett flertal adresser gjorde polisregion Väst och Bergslagen tillslag mot personer misstänkta för penningtvätt och bedrägeri under onsdagsmorgonen. Insatsen som är en del i den nationella skärskilda händelsen Rimfrost gav resultat.

– Vi grep i samband med insatsen fem personer som nu är frihetsberövade misstänkta för penningtvätt och bedrägeri, mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Magnus Lindegren.

Tidigare kända av polisen

Under husrannsakningarna på de olika adresserna kunde polisen beslagta bland annat pengar, datorer, dokument och handlingar.

– Exakt hur mycket pengar det är kan jag inte gå in på, men beslagen vi gjorde är av intresse för utredningen, säger Magnus Lindegren.

De fem personerna som sitter frihetsberövade efter dagens insats ska röra sig i MC-miljö och vara kända av polisen sen tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.