Kraftig rök mötte räddningstjänsten. Foto: Christian Svensson

Förd till sjukhus efter brand i lägenhet

Publicerad

En flicka och en man har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Skara på måndagseftermiddagen. Det meddelar polisen.

– Det var väldigt kraftig rök från lägenheten, säger Kenth Johansson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Det var klockan 14.32 under måndagen som räddningstjänsten larmades om branden. Enligt räddningtjänsten tog sig en person ut ur lägenheten, troligen

 på egen hand. Personen har förts till sjukhus med okända skador.

Enligt de första uppgifterna var det en person som förts till sjukhus – en flicka i yngre tonåren. Senare meddelade polisen att ytterligare en person körts iväg för kontroll av skador.

– Det är en man i 20-årsåldern som också skulle köras till sjukhus, men vet inte för vilka skador, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Branden släckt

Enligt räddningstjänsten är branden släckt, och räddningstjänsten har gått igenom lägenheten.

– Den är släckt och kontrollerad. Det fanns inga fler personer kvar, säger Kenth Johansson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Räddningstjänsten har även kontrollerat taket och vinden så att inte branden spridit sig. Orsaken till branden var matlagning, enligt räddningstjänsten.

– Det var från en kastrull. Men det är släckt så det har inte gått vidare, säger Kenth Johansson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skara

Mer i ämnet