Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör i klippet ovan vad Thomas Andersson har för tes om hur hemarbetet kommer påverka oss efter pandemins slut. Foto: TT/SVT

Forskare vill ta reda på hur hemarbete påverkar oss

Uppdaterad
Publicerad

Fyra forskare, två av dem från Västsverige, söker nu anslag för att få använda coronakrisen, som en unik händelse, för att få forska i hemarbete. De vill ta redan på vad som händer med relationerna till våra kollegor och vad hemarbetet får för effekter för oss.

Hör i klippet ovan vad Thomas Andersson har för tes om hur hemarbetet kommer påverka oss efter pandemins slut.

En av de forskare som nu kommer söka medel för forskning på hemarbete är Thomas Andersson, professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde. Han har svårt att dölja sin entusiasm över den unika möjlighet som den internationella pandemin kan ge forskningen.

– Ja, i allt det här fruktansvärda så är ändå det här för mig, som arbetslivsforskare, något som innebär helt unika möjligheter att forska på sådant som hade varit väldigt svårt att forska på annars, säger Thomas Andersson.

Vanligtvis brukar det ta upp till ett år att få beviljat medel till forskning men i samband med coronapandemin har den processen delvis skyndats på för att forskarna skall kunna fånga situationen här och nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet