Advokat Björn Hurtig. Foto: SVT

Försvarsadvokaten menar att Saliba hade fått ett lindrigare straff i Sverige

Publicerad

Advokat Björn Hurtig, som företrätt den dömde trippelmördaren Martin Saliba, i tidigare rättegångar, har under dagen fått besked om livstidsdomen.

– Jag har pratat med hans mamma och enligt henne är han helt nedbruten efter domen, säger Björn Hurtig till SVT Nyheter Väst.

Martin Saliba dömdes till livstids fängelse tillsammans med sin bror Mark Saliba för trippelmorden i Uddevalla 2015. Men när domen förkunnades hade Martin Saliba flytt till Libanon.  Och i dag har han dömts till livstids straffarbete.

– Det är extremt tråkigt. Vad jag vet så är livstid verkligen livstid i Libanon, så det är ju ett hårdare straff än det han fick i Sverige, säger Björn Hurtig till SVT Nyheter Väst.

Har inte översatts

Enligt honom så har domstolen i Libanon inte tagit del av de handlingar som skickats ner.

– Vi skickade vår bevisning till hans advokat i Libanon, men det har enligt uppgift inte översatts av ekonomiska skäl. Så han har inte fått en ärlig chans.

Kommer du att gå vidare med det här på något sätt?

– Jag vet inte om jag kan göra någonting om jag ska vara  ärlig. Just nu vet jag inte vad vi kan göra, säger Björn Hurtig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.