Många samlades på olycksplatsen för att tända ljus i slutet av november. Foto: SVT

Fortfarande ingen misstänkt för smitningsolycka i Trollhättan

Publicerad

Det finns fortfarande ingen misstänkt för smitningsolyckan i Trollhättan för en vecka sedan då en pojke i tonåren dog. Men bilden av hur det har gått till börjar klarna för polisen.

– Det är ett par personer som vi har hört som lämnat samstämmiga uppgifter om hur det gått till, säger Tord Persson, utredare vid polisen.

Vid 22-tiden på måndagskvällen förra veckan larmades polisen om att en pojke i tonåren som blivit påkörd av en bil på Lantmannavägen i Trollhättan. Enligt vittnen ska bilisten ha stannat, gått ut och inspekterat sitt fordon, och sedan avvikit från platsen.

LÄS MER: Krisarbete på skola efter misstänkt smitningsolycka

Efteråt har polisen både knackat dörr i området och hört vittnen till händelsen men i nuläget finns ingen som misstänks för dödsolyckan.

– Vi fortsätter att jobba på med tips men vi är inte där att vi kan hämta in någon misstänkt till förhör, säger Tord Persson som leder utredningen hos polisen.

Och ingen har anmält sig själv?

– Det är klart att man hade hoppats på att någon skulle träda fram. Det är säkert någon där ute som sitter och mår dåligt med tanke på att man inte har hört av sig.

LÄS MER: Få smitningsolyckor klaras upp

Närmast väntar utredarna på det protokollet för den tekniska undersökningen av cykeln som pojken färdades på. Även en obduktion av kroppen kommer genomföras på rättsmedicin.

– Vi hoppas på ett genombrott och det börjar växa fram en bild över hur det har gått till, säger Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.