Förvaltningsrätten ger NMR rätt till kampanj

Publicerad

Det finns inga skäl att vägra Nordiska motståndsrörelsen (NMR) de tillstånd som den nazistiska organisationen fått av Polismyndigheten. Det hävdar förvaltningsrätten i Göteborg efter överklagande från Kungälvs kommun som hänvisar till risken för ordningsstörningar.

Tillstånden gäller den långvariga kampanj som NMR ansökt om att få hålla i Kungälvs kommun fram till och efter kommunvalet.

Skyltar och fanor

Polismyndigheten har — efter en omprövning av sitt tidigare avslagsbeslut — gett NMR tillstånd att anordna torgmöten, dela ut flygblad och valsedlar samt använda sig av skyltar och fanor fram till och med den 16 september.

”Med hänsyn till att Polismyndigheten har gjort bedömningen att ordning och säkerhet kan upprätthållas vid sammankomsterna har rätten bedömt att det inte finns några omständigheter som medför att det finns skäl att vägra Nordiska motståndsrörelsen de sökta tillstånden”, säger chefsrådmannen Fredrik Jonasson i ett pressmeddelande.

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kungälv

Mer i ämnet