Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två nätter i rad förra helgen fick Svanskogs IF se sin plan förstörd av vildsvin. Hör klubbens ordförande Anders Thunberg berätta om hur klubben planerar att klara krisen. Foto: Sayed/SVT

Fotbollsklubben fick hela planen förstörd – av vildsvin

Uppdaterad
Publicerad

Det laddades för sista matchen för säsongen. Då gjorde lilla division 6-klubben Svanskogs IF en högst ovälkommen upptäckt. Stora delar av fotbollsplanen hade bökats upp av oönskade gäster – vildsvin. Klubben vädjade om hjälp, och gensvaret har varit enormt.

– Bygden runt omkring har ställt upp fantastiskt, säger klubbens ordförande Anders Thunberg.

Den lilla fotbollsklubben Svanskogs IF, som håller till nära gränsen mellan Dalsland och Värmland, genomgår just nu sin svåraste match – den mot vildsvinen.

Två nätter i rad förra helgen fick klubbens se sin plan förstöras av djurens bökande.

– Det är lite byråkratiskt när man ringer polisen på en söndag och hänvisas till länsstyrelsen. Det var väldigt akut för oss. Under tiden fram tills man får svar kanske planen kommer att se ut som månens yta, säger Anders Thunberg, ordförande i Svanskogs IF.

Stort gensvar

Klubben, som inte har några större ekonomiska muskler, gick ut och vädjade om hjälp för att ha råd att sätta upp ett elstängsel för att rädda gräsmattan.

Gensvaret var enormt – redan på fredagen kunde ett stängsel sättas upp.

– Vi har en dialog med kommunen, och de har en jägare som kan skickas hit om det inte fungerar med stängslet. Annars har vi ingen plan kvar, säger Anders Thunberg.

Hör Anders berätta mer i klippet om vad som hände på planen och se hur det ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.