Lars Eckerdal, kommenderingschef polisen. Foto: SVT

Fynd av kroppsdel bekräftar 17-åriga flickans död

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hittade under torsdagen en kroppsdel tillhörande den 17-åriga flicka som försvann spårlöst från Uddevalla för över två veckor sedan. Det meddelade polisen under fredagen. Fyndet gör att polisen med säkerhet kan konstatera att flickan är död.
Flickans anhöriga har underrättats om fyndet.

I sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan meddelar polisen nu att man gjort ett avgörande fynd under torsdagskvällen.

Polisen meddelar att man har hittat en kroppsdel som gör att det är uteslutet att hon kommer att hittas vid liv.

– Vi beklagar djupt att sökandet efter flickan slutade på detta tragiska sätt. Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Av hänsyn till förundersökningen kommer polisen inte att gå in på vad som har hittats och inte heller var fyndet gjordes.

Polisen gjorde fyndet

Lars Eckerdal berättar för SVT Nyheter Väst att man inte kommer att gå ut med mer information. Men han bekräftar att det är polisen som har gjort fyndet.

– Vi kommer att fortsätta att arbeta med den här brottsutredningen med full styrka för att ta reda på vad som hänt fullt ut. Det innebär att vi kommer att fortsätta att söka och vi kommer att reagera på inkomna tips och övrigt som har framkommit i förundersökningen, säger han.

Var gjorde ni det här fyndet?

– Det kommer jag inte gå in på.

Hur gjorde ni det här fyndet?

– Inte heller det kommer jag gå in på annat än att det är polisen som har gjort det här fyndet.

Är det här fyndet av den innebörden att ni säkert kan konstatera att flickan är död?

– Vi kan konstatera att vi med säkerhet vet att den försvunna flickan är död.

Fåordig advokat

17-åringens pojkvän är sedan tidigare häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord – den högre misstankegraden. Under torsdagen meddelade åklagare att misstankarna mot pojkvännen, som är i 20-årsåldern, hade stärkts ytterligare. Anledningen till att misstankarna hade stärkts ville man inte kommentera.

Den misstänktes advokat Beatrice Rämsell är mycket fåordig när SVT Nyheter Väst når henne på telefon under fredagen.

– Jag kan inte kommentera någonting, och skälet till det är att min klient hela tiden har sagt att jag inte får berätta någonting om honom eller om själva ärendet, säger hon.

Har du träffat honom efter fyndet av kroppsdelen?

– Det vill jag inte heller säga. Jag hänvisar till det jag sa tidigare.

Brottsutredning fortsätter

Brottsutredningen fortsätter med oförminskad styrka. Sökning efter resten av kroppen kommer enligt polisen att fortsätta enligt samma inriktning som finns sedan tidigare, det vill säga att polisen riktar sökarbetet mot sådant som framkommer i utredningen eller till tips som kommer in.

– Många människor har varit engagerade i sökandet och har bidragit på olika sätt i arbetet. Vi förstår att många är berörda av det här beskedet och vill rikta ett varmt tack till alla som bidragit och fortsatt kommer att bidra i sökandet, säger Lars Eckerdal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet