Till vänster bild från skjutningen i Herrljunga och till höger från Limmared. Foto: Joakim Eriksson / Agena foto

Genombrott efter Limmaredmordet: Flera anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen efter mordet i Limmared förra veckan har nått ett genombrott. Polisen uppger att man funnit ett samband mellan Limmaredsmordet och det mordförsök som inträffade dagen efter i Herrljunga, där två personer redan sitter häktade.

Söndagen den 20 augusti skottskadades en man i 25-årsåldern allvarligt mitt på öppen gata i Herrljunga. Efter skottlossningen greps två personer i samband med att deras bil voltade inte långt därifrån. De sitter idag häktade misstänkta för den skottlossningen.

Men dagen före skedde ett ännu allvarligare brott, då en man i 25-årsåldern sköts till döds i en lägenhet i Limmared utanför Borås. Fram till nyligen har ingen varit gripen i det ärendet.

Mord i Limmared

Kan höra ihop

Men nu uppger polisen att man nått ett genombrott, och att de två händelserna i Limmared och Herrljunga mycket väl kan höra ihop.

– Vi har under utredningens gång funnit samband mellan de här två händelserna, och därför har vi anhållit de här två personerna misstänkta för mord, säger Mats Axelsson, chef för polisens avdelning för grova brott i Borås.

LÄS MER: En person skjuten till döds i Västsverige

Ytterligare en person, en kvinna bekant med de båda männen, anhölls igår misstänkt för medhjälp till mord, men där handlar det om den lägre misstankegraden skäligen misstänkt.

– Vi ska förhöra henne under kvällen och hoppas att hon ska bidra till att klarlägga sambandet mellan de här händelserna ytterligare. Sedan väntar vi också fortfarande på många svar från den tekniska undersökningen, säger Mats Axelsson.

Personlig uppgörelse

Polisen uppger att flera av de inblandade personerna är väl kända av polisen och att det troligtvis inte rör sig om någon större gängkonflikt, utan snarare personliga uppgörelser.

– Vi börjar hitta en motivbild och svar på vad det här kan bero på. Det är en personlig uppgörelse mellan skytten och de skjutna. Det finns också indikationer om att det kan röra sig om narkotika, säger Mats Axelsson.

Mordet på en 25-årig man i Limmared har väckt stor uppståndelse och mycket oro bland medborgare i området.

LÄS MER: Fyra skjutningar i Västsverige under helgen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Limmared

Mer i ämnet